Historie     e    

Hallo hierbij het verhaal van een märklinvirus dat toesloeg in het jaar 1977 bij een dan 9 jarige jongen in Franeker. In dit jaar kreeg ik voor sinterklaas mijn eerste startset van märklin.

Dit werdt al snel uitgebreid met een paar handwissels en extra rails. Op verjaardagen uiteraard nog verder uitgebreid met wagons, rails en bouwpakketen. Weet nog dat ik mijn eerste vaste baan maakte op een oude deur. Deze was helemaal voorzien van strooisel en bouwpakketjes die met bisonkit in elkaar waren geplakt. Is nu wel lachen als je er aan terugdenkt. Een paar jaar later op zolder samen met mijn vader een grootte baan gebouwd van 3 x 3 meter in L-vorm en de uitbreiding ging steeds verder met meer rails en electrische wissels. Maar ja dan wordt je 16, wil je alleen nog brommer rijden en naar de kroeg met je vrienden. Dus modelbaan weer afgebroken en keurig in dozen gedaan. Behalve de locomotieven, deze hebben altijd in vitrinekasten gestaan. Nou ja hobby heeft nooit losgelaten. Ben altijd lid gebleven van Märklin Magazine en bleef zo op de hoogte van wat er allemaal veranderde in de modeltreinwereld. Dus 8 jaar geleden weer serieus met de hobby verder gegaan. Ben nu met 3e baan bezig op c-rails, digitaal bestuurd via Central Station en PC/Interface met het programma iTrain.

iTrainIk ga een compleet nieuwe baan bouwen. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Voor het nieuwe baanplan klik links op de button "baanplan"

 

En ik zal proberen dmv update's op de fotopagina jullie op de hoogte te houden van de vorderingen van mijn nieuwe modelbaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deutsch